lørdag 30. oktober 2010

Halloween

I morgen er det Halloween og ungene strømmer til dørene for godteri. Selv om dette ikke er noen norsk tradisjon ser det ut som om populariteten allikevel vokser her hjemme i nord. Det blir nok ikke noe pyntet spøkelsehus her med de første årene, men gresskar kan det kanskje bli til neste gang.



Det finnes jo dekorasjoner som er smakfulle og ikke noe særlig skremmende også. Disse hvite gresskarene som har blitt så populære, har jeg virkelig sansen for. Jeg synes de er utrolig lekre! Men de viser seg å være litt vanskelig å få tak i her hjemme. Synes godt de passer seg som pynt hele høsten jeg...

Foto: Homes Result

Til neste år må jeg kanskje tråle markedet litt og se om det er noe å oppdrive her i Norge. Disse nydelige bildene innbyr hvertfall til å kunne leke seg litt med den amerikanske tradisjonen. Noe jeg må innrømme frister etter å ha leste en del utenlandske interiørmagasiner den siste uken.



Foto: Google


Happy Halloween folkens!

Ps: Ikke glem giveawayen! Trekning i morgen kveld...

fredag 29. oktober 2010

Giveaway

JIPPI! Jeg har nådd 5000 unike lesere, og bloggen har hatt enda flere treff siden jeg startet den bare for noen måneder siden. Det er jo helt fantastisk, og ganske surrealistisk! MEN dette skal sannelig feires, og min første giveaway er dermed på sin plass.

Her er det du kan vinne: En nydelig pute, en kjempesøt blikkboks med julemotiv og noen dekorerte kubbelys. Beklager litt dårlig bilde, men vi drar snart til Oslo for helga - så jeg er litt i farta:)



Alle kan delta, egen blogg eller ikke. Reglene er enkle: Bare legg igjen en kommentar under dette innlegget og du har ett lodd med i trekningen. Dersom du har blogg selv får du et ekstra lodd ved å linke til bloggen min inne hos deg selv. Fint om du da legger ved en link i kommentaren.





Vinneren trekkes på søndags kveld.


Lykke til!

torsdag 28. oktober 2010

Loftstua og blottleggelse

Jeg er utrolig glad i lune og varme farger, og det finnes derfor nok av dem her hjemme hos oss. Sånn sett skiller jeg meg jo litt ut fra  flertallet av andre norske interiør bloggere. Jeg må innrømme at jeg synes dette er utrolig skummelt til tider, jeg finner jo så mye flott inspirasjon hos alle som blogger om hvitt, landlig, romantisk og nostalgisk. Men jeg har vanskelig for å se at dere skulle gjøre det samme hos meg...




Av den grunn har jeg også vært litt tilbakeholden når det gjelder bilder fra vårt hjem. Det er så utrolig mange vakre hjem der ute i blogglandia at noen å enhver kan jo få skrekken! Men siden jeg nå først blogger litt om interiør må jeg nok bare hoppe i det. Ovenfor ser dere derfor loftstua vårs.... Med mye farger. Jeg liker å blande litt ulike stilarter, nettopp fordi jeg finner så mye forskjellig inspirasjon rundt meg.




Loftstua er på mange måter helt typisk for meg, vårt hjem og min stil. Derfor kjennes det mer nervepirrende å skrive dette innlegget enn det gjorde når jeg skrev mitt første. Jeg føler at jeg for første gang siden jeg begynte å blogge viser den sanne meg...




Så er det bare å krysse fingrene å håpe på at dere liker det som vises frem!! 





Minner alle på om giweawayen som blir annonsert her i morgen. Kunne godt tenkt meg den premien selv;)


Ha en flott kveld alle sammen!

onsdag 27. oktober 2010

Gave/Interiør tips

Driver å leker meg med litt nytt design her på bloggen. Kommer nok til å endre seg litt til fremover, men det får dere bare stå i :) Er ikke helt lett å bli fornøyd!
I går laget jeg en del vintage kubbelys, kjempegøy å sysle med.




Disse lysene er bare til pynt, men jeg laget også noen som kan brennes. De får jeg vise en annen gang. Dette er en utrolig enkel måte å lage seg litt hjemmelaget pynt på, eller en liten gave som man gir bort. Her er det bare å slippe fantasien løs. Fin frem servietter, bilder, sløyfer og bånd å dekorer i vei...




Nå nærmer det seg giveaway med stormskritt. Jeg legger ut konkurransen på fredag, så her er det bare å glede seg!! Vinner blir trukket på søndags kveld.


tirsdag 26. oktober 2010

Bolledag

Alltid når jeg er litt småsjuk så blir jeg så rastløs, og det får ofte sitt utløp i en gjærdeig. Dagen i går ble intet unntak, og mørke sjokoladesnurrer sto på agendaen! Dette var en helt ny oppskrift, både på gjærdeig og fyll.




Snurrene ble utrolig gode, og deigen må sies å være den beste gjærdeigen jeg har satt. Alt takket være en fantastisk oppskrift:) Den er hentet fra bakeboka til Morten Schakenda, som jeg anbefaler på det varmeste.




Hemmeligheten ligger i å elte deigen lenge, nesten 30 min. tilsammen. Har man tid til å bruke mindre gjær og samtidig heve deigen lenger, er man garantert et luftig og fantastisk resultat hver eneste gang:)


Bon Appetit !

søndag 24. oktober 2010

Forkjølelse og spisebord

God aften alle som er innom og titter! Nå har det jammen blitt noen dager siden sist innlegg. Hadde store planer om å blogge masse i helgen, men slik ble det ikke. Har blitt skikkelig forkjølet og dermed tilbrakt store deler av helgen under et dyna og et varmt pledd.




I kveld har jeg tittet litt rundt etter et nytt spisebord. Jeg har så lyst å flytte spisestua inn på kjøkkenet, men da blir bordet vi har nå altfor kraftig! Både Living og Home & Cottage har mange  utrolig flotte bord. Men enten er de for brede eller for lange...Det skal altså ikke være enkelt.




Dette er et av bordene jeg kunne ønske passet, men så heldig er jeg ikke. Nå tråler jeg finn.no og håper at et passende bord dukker opp, som jeg eventuelt kan restaurere selv. Bordet bør ikke være beredere enn 90 cm, og ha klaffeløsning sånn at det kan brukes i større sammenhenger også.




Tips mottas mer enn gjerne! Ellers nærmer det seg hurtig 5000 unike besøkende på bloggen min. Helt utrolig på så kort tid. I den anledning må det feires med en liten giveaway. Jeg tipper at tallet bikker over i løpet av uken, så det er bare å glede seg:)


Ha en flott søndagskveld!

onsdag 20. oktober 2010

Årets første...

...Julekort ble laget i går kveld. Gjett om jeg koset meg når jeg først satte i gang. På fredag blir det mer kreativitet når to av mine beste venninner kommer på "juleverksted".




Det har blitt mye jul her på bloggen i det siste. Dere har kanskje skjønt at jeg er en skikkelig jule jente:) Jeg lover at neste innlegg skal bli helt julefritt, sånn at dere ikke går lei før vi har nådd november. De to oljelampene ble kjøpt på Living for en liten stund siden, de gjør seg godt nå i disse mørke tider.





Snøfnugget er sprayet med glimmermist, en spray som gjør at utseendet blir skinnende/skimrende. Desverre viser ikke dette på bildet, men det blir uansett en utrolig flott effekt utav det.

søndag 17. oktober 2010

Krans

Etter inspirasjon fra Kristina som har den nydelige bloggen love peace pionies, ble det i dag laget en hjertekrans av mosen som ble plukket tidligere i uken. Jeg husker at jeg plukket mose og diverse for å lage krans til å henge på ytterdøra i fjor høst også, men noen krans ble det aldri.




Denne skal få en helt spesiell plass hos min morfar:) Jeg tror han ville ha satt pris på den! Jeg har store planer om å få laget meg en dørkrans også. Er så utrolig masse fin inspirasjon ute på nettet. Denne under her syntes jeg bare var kjempelekker, ikke av den enkle sorten men allikevel et syn.




Nå skal siste rest av helgen nytes. Det betyr en kopp med varm te, strikketøyet og ikke minst godstolen.





Ønsker alle sammen fortsatt god Søndag!

lørdag 16. oktober 2010

Nok en julegave er påbegynt her hos meg. I år blir det nok en del hjemmelaga presanger, syns det er noe ekstra stas med å gi bort gaver som man har brukt litt tid på. Denne osteklokken er en av mine favoritter, den var jeg så heldig å få under treet forrige jul.




Tavlen som kom opp for et par uker siden har endelig fått litt tilbehør. Jeg er utrolig glad i disse veggordene, med søte påminnelser. Og dette syntes jeg passet godt til kjøkkenet, og ikke minst meg:)




God helg!

torsdag 14. oktober 2010

Tidlig jul

Dagen i går gikk med til å begynne på en del juleprosjekter. Endelig har også jeg funnet ut at man ikke kan begynne forberedelesene tidlig nok.




Hvert år kommer julaften like overraskende på, og jeg rekker aldri å gjøre alt som jeg har planlagt. Men i år skal det bli andre boller:) Noen av dere bloggerer har allerede så smått begynt med juleinnlegg, det inspirerer!! Disse prosjektene skal jeg selvfølgelig vise frem når de er ferdiggjort.





Helt til slutt vil jeg bare nevne at jeg har ganske mange lesere innom her daglig, men det er så få som legger igjen spor etter seg. Det hadde vært utrolig koselig å få en liten hilsen fra dere, bli litt "kjent" med leserene mine! Kanskje jeg finner noen nye spennende blogger å følge, for de av dere som blogger selv;)

Uansett tusen takk til alle dere som har tittet innom bloggen, lesertallene har vært over all forventning!

tirsdag 12. oktober 2010

Drømmekjøkken

Kremmerhuset er en av mine favoritt nips butikker! Jeg finner alltid noe som frister her. Endelig fikk også jeg tak i disse vakre lyshusene som så mange bloggere har. Husene fikk plass på kjøkkenet mitt enn så lenge.




Jeg er egentlig ganske fornøyd med kjøkkenet mitt, men en jente har jo alltid drømmer:) Hvis det er noen av dere som ser Brothers and Sisters så har dere helt sikkert lagt merke til Nora's kjøkken. Det er drømmekjøkken det! Det er nesten noe magisk med dette kjøkkenet, det utstråler husrom og hjertevarme.






Da vi kjøpte huset vårt i fjor sto selvfølgelig et ekte Kvänum kjøkken øverst på ønskelisten. Det blir nok pent nødt til å stå på listen noen år til, men det er jo alltids lov å drømme.


Foto: Kvänum


Ønsker alle en god uke!

mandag 11. oktober 2010

Flere kort...

...som har blitt laget i det siste. Her kommer et lite utvalg:













lørdag 9. oktober 2010

God helg!

Høstfargene er på sitt vakreste, og i går fikk noen av dem bli med meg inn. De fikk pynte opp spisebordet til helga.



Dagen i dag har vi brukt til å nyte det flott høsteværet. En tur i disse tider gir bare så utrolig mye inspirasjon!





HA EN FLOTT HELG ALLE SAMMEN!

torsdag 7. oktober 2010

Middagsmat

Å finne på noe spennende til middag er ikke alltid så lett. Noen ganger har jeg et skikkelig hat forhold til hele middagslaginga. Det er liksom litt annerledes når en kan bruke helga å kose seg med det. Men i dag måtte det bli noe nytt, og tilfeldigvis kom jeg over en oppskrift på gulrotsuppe:



Den ble faktisk veldig god, og det var spesielt gøy å prøve noe helt nytt. Gode og mette ble vi hvertfall. Jeg synes kanskje suppa gjør seg best som lunch eller en forrett, men kan absolutt anbefales til middag også!



På tirsdag laget jeg grove spelt horn, de var nydelige! Setter litt ekstra spiss på matpakka eller kveldsmaten.


GULROTSUPPE:

8 mellomstore gulrøtter
1 stor gul løk
2 ss smør
1 L vann
2 terninger hønse- eller kyllingbuljong
2 ss tomatpure
1/2 ta cayennepepper
2 ts salt
1 beger creme fraiche

Gressløk
Bacon

Rasp gulrøttene på grovt jern, hakk opp løken og fres dette i smøret. 
 Tilsett vann, buljong og krydder. La dette småkoke i ca 30 min.
Mos så suppen jevn med en stavmikser, ha så oppi creme fraichen og la dette koke 1 min til.
Tilslutt drysser du over hakket gressløk eller fersk basilikum.
Serveres med sprøstekt bacon og godt brød!


Siden dette var en hverdag laget jeg suppa med ekstra
lett creme fraiche og Go' og mager bacon.
Tror ikke det la noen demper på suppa;)

onsdag 6. oktober 2010

Høstvær

Måtte bare en liten tur innom og si hei til alle leseren mine! I dag har det vært en litt hektisk dag her i huset, med blant annet et ikke planlagt dyrlegebesøk. Heldigvis ble alt bra til slutt! Her hvor jeg bor er det nesten ikke levelig utendørs, så det ble en frisk tur i vinden og regnet tidligere på dagen.


Gummistøvler er jammen godt å ha i slikt et vær. Ovenfor ser dere et lite utsnitt fra gangen vårs. Skulle så gjerne hatt en liten sort benk der, er veldig fan av Oliver Furniture sine benker. Må nok sette en på ønskelista, den som er så liten fra før!


Ha en finfin dag alle som sammen!

mandag 4. oktober 2010

Cafedate...

... og litt shopping! I dag hadde jeg en koselig avtale å glede meg til, nemlig cafebesøk med min kjære venninne Mari. Vi landet på Charles & De i Sandnes, en av mine all time favoritter. Jeg er så utrolig glad i interiøret der, stemningen og ikke minst maten.




Etter noen fabelaktige timer med jentesnakk ble det litt shopping på meg. Når jeg først er i Sandnes, jeg innom Smak. Denne interiørbutikken har så mange flotte fristelser og det er vanskelig å gå ut døra uten en pose i hånda.




Siden lommeboken bør få hvilt seg litt ble det ikke de helt store innkjøpene, men fornøyd ble jeg allikevel! Jeg er så glad i disse "snacks/godis/popcorn" skålene, så en rosafarget klarte jeg bare ikke motstå. Det ble også et par knotter som jeg skal ha på et vitrinneskap, og ikke minst en overraskelse til en hemmelig utvalgt;)

søndag 3. oktober 2010

Søndag i gråværet

Etter en forfriskende tur i skikkelig blåst vær var det deilig å komme innendørs igjen. I helga har vi hatt et par småprosjekter på gang i huset og i dag skal dere få en smakebit av det ene. Er veldig godt fornøyd med resultatet.





Denne tavla kommer til å bli mye brukt! Har ikke fått skrevet noe på den enda, da den skal få herde et par dager. Kjøkkenet begynner å ta den formen som jeg ønsker, men det er ikke akkurat en billig hobby dette her:) Jeg har fremdeles et par ideer til litt pynt, men det for komme etterhvert.




Ha en flott søndag alle som er innom og titter!

fredag 1. oktober 2010

En perfekt start på...

...Helgen! Smoothie med musli, nam nam.





Frokost smoothie:

80 g frosne bjørnebær
50 g frosne bringebær
50 g ferske blåbær
50 g frosne rips
5 dl valgfri yoghurt
Evt. 1 ts vaniljesukker

Toppes med musli!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...